top of page

Hoe maak je een eigen toetsenbord?


Stap 1: Kies je basis.

Selecteer een toetsenbordkit of een PCB (Printed Circuit Board) als basis voor je eigen toetsenbord. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals 60%, TKL (tenkeyless) of volledige grootte. Bekijk ook onze post over de diverse lay-outs.


Stap 2: Kies je schakelaars (switches).

Kies de mechanische schakelaars die je wilt gebruiken. Er zijn verschillende soorten schakelaars met verschillende voelbare feedback en weerstandsniveaus. Probeer verschillende schakelaars uit om degene te vinden die het beste bij jouw typstijl past.


Stap 3: Keycaps selecteren.

Kies keycaps die overeenkomen met je smaak en stijl. Keycaps zijn er in verschillende materialen, kleuren en ontwerpen. Je kunt zelfs op maat gemaakte keycaps laten maken om je toetsenbord een persoonlijk tintje te geven.


Stap 4: Montage.

Monteer je toetsenbord volgens de instructies van de kit of PCB. Dit omvat het plaatsen van de schakelaars in de juiste uitsparingen en het bevestigen van de keycaps op de schakelaars. Deze stap kunnen wij ook voor je uit handen nemen, bekijk onze "eigen keyboard maken" pagina voor meer informatie.


Stap 5: Testen en aanpassen.

Sluit je toetsenbord aan op je computer en test of alle toetsen goed werken. Pas indien nodig de instellingen aan of programmeer macro's om aan je specifieke behoeften te voldoen.

Geniet van je zelfgemaakte toetsenbord en ervaar de voldoening van typen op een unieke en persoonlijke manier! ✨💻🔠 #EigenToetsenbord #DIY #TypenMetStijl

Comments


bottom of page