top of page

Waarom een mechanisch toetsenbord?

Er zijn een aantal voordelen van een mechanisch toetsenbord ten opzichte van een gewoon of een zogeheten "membrane" toetsenbord, 5 belangrijke voordelen zijn:

  1. Duurzaamheid: Mechanische schakelaars zijn meestal robuuster en hebben een langere levensduur dan membrane-toetsen. Dit betekent dat een mechanisch toetsenbord meestal langer meegaat en minder snel defect raakt.

  2. Precisie: Mechanische toetsenborden reageren sneller en preciezer dan membrane-toetsenborden, omdat de toetsaanslag wordt geregistreerd door de fysieke activering van de schakelaar. Dit maakt het makkelijker om snel en preciez te typen.

  3. Feedback: Mechanische toetsenborden geven vaak een klikgeluid en een fysieke weerstand, wat helpt bij het bevestigen van een toetsaanslag. Dit kan typen comfortabeler maken en helpt bij het verminderen van fouten.

  4. Aanpasbaarheid: Mechanische toetsenborden zijn vaak voorzien van verwisselbare schakelaars, zodat gebruikers de weerstand en het klikgeluid kunnen aanpassen aan hun voorkeur.

  5. Precisie: Mechanische toetsenborden reageren sneller en preciezer dan membrane-toetsenborden, omdat de toetsaanslag wordt geregistreerd door de fysieke activering van de schakelaar. Dit maakt het makkelijker om snel en precies te typen.

Zijn mechanische toetsenborden een goede keuze om te gamen?

Overwegend worden mechanische toetsenborden vaak beschouwd als een goede keuze voor gaming. Naast bovengenoemde redenen zijn er 2 specifiek voor gamers zeer interessant:

  1. Snelheid: Mechanische toetsenborden reageren sneller en preciezer dan membrane-toetsenborden, wat belangrijk is in snelle actie-games waar elke milliseconde telt.

  2. Extra Functies: Sommige mechanische toetsenborden hebben extra functies zoals multimedia knoppen, macro's knoppen, verlichting en kunnen geprogrammeerd worden.

Houd er wel rekening mee dat een mechanisch toetsenbord duurder is dan een normaal toetsenbord, en ook dat sommige mensen klagen over het geluid dat de meeste mechanische toetsenborden maken. Dit geluid kun je, vanwege de aanpasbaarheid van mechanische toetsenborden overigens geheel naar je eigen smaak en stijl veranderen. Zo zijn er diverse switches die ieder een eigen gevoel & geluid meedragen. Lees hier meer over in onze Mechanische toetsenbord switches guide.Comments


bottom of page